Національно-патріотичне виховання

 
imageМетодичні рекомендації щодо національно-патріотичного виховання в загальноосвітніх навчальних закладах

Лист МОН України від 10.06.2022 року № 1/6267-22  “Про деякі питання національно-патріотичного виховання в закладах освіти України”

Лист МОН України від 16.08.2019 № 1/9-523 “Про національно-патріотичне виховання у закладах освіти у 2019/2020 навчальному році” 

Концепція національно-патріотичного виховання дітей та молоді

Заходи щодо реалізації концепції національно-патріотичного виховання дітей і молоді

1431429657_-4-638У  закладі освіти приділяється значна увага національно-патріотичному вихованню учнів, формуванню ціннісного ставлення особистості до суспільства і держави, що набуло особливого значення в нашому воєнному сьогоденні.

Перший урок  у  закладі освіти проводиться за патріотичною тематикою: «Україна – єдина країна», “Чим пишається українець”, “Поважаємо європейські цінності – будуємо сучасну Україну” тощо.   До Дня захисника  Вітчизни, Дня українського козацтва проводяться   заходи: спортивно-патріотичне свято «Посвята в козаки», літературно-музична композиція “Герої не вмирають”,  Дня української писемності та мови – свято «Мови чарівної слова», випуск літературної газети «Від слова – до книги»,  Дня рідної мови – народознавчий конкурс «Я – моя родина – Україна». У ході відзначення  річниці від дня народження великого українського поета, художника Т.Г.Шевченка  щорічно відбуваються читання творів, перегляд документальних фільмів про життя та творчість поета.

80227620У класних колективах  проводяться Уроки  мужності: засідання круглого столу «Подвиг в ім’я України», урок патріотичного виховання «Я – українець».  До Дня вшанування подвигу учасників революції Гідності та увічнення пам’яті Героїв Небесної сотні організовується перегляд  документальних фільмів про відвагу, стійкість громадян, які віддали своє життя, захищаючи ідеали демократії, відстоюючи права та свободи людини, європейське майбутнє України. Учні  готували відеозвернення до воїнів АТО, які сьогодні захищають територіальну цілісність та незалежність України вже на війні.

Учні 8-10-х класів  беруть участь у реалізації  соціального проекту «Майбутнє України починається з нас».  У ході реалізації проекту разом з благодійним фондом «Мир та порядок» учні активно допомагають українським бійцям – виготовили маскувальні сітки та пошили білизну для воїнів, відвідали поранених військовослужбовців  у Військово-медичному клінічному центрі Північного регіону  та подарували  їм обереги, виготовлені власними руками.

 Напередодні  Нового року  учні вітають воїнів Національної Гвардії, які сьогодні відстоюють незалежність та територіальну цілісність України,  зі святом вітальними листівками, оберегами.

Волонтерський загін співпрацює з благодійним фондом «Єдина родина», волонтери якого опікуються дітьми у зоні АТО та зонах бойових дій.  У ході акції «Діти – дітям»   учні, педагоги, батьки  взяли участь у флешмобі  «Банка радості» – підготували для дітей, баночки з цукерками  та подарунками, листи та звернення до дітей, які сьогодні перебувають у прифронтовій зоні. Частинку свого тепла, любові діти подарували своїм одноліткам, яким сьогодні потрібна підтримка та допомога. Волонтери фонду «Єдина родина» передали дарунки, листи, малюнки дітям с.Авдіївка Донецької області та показали записаний на відео концерт.  Напередодні новорічних свят  відбулася акція «Розкажу казку другу». Учні підготували для своїх друзів ляльковий театр.

1415971284_ukrДо Дня пам’яті жертв Голодоморів відбуваються уроки  під гаслом «Голодом вбивали нашу свободу. Непідкорені у 33-му – непереможні сьогодні!». Для учнів організовується перегляд документальних фільмів «Голос правди», “Голодомор -33 рік”.

Сьогодні заклад освіти допомогає бійцям ЗСУ приготуванням їжі,виготовленням оберегів і листівок.Колектив приймає участь у зборах коштів на амуніцію.

Рисунок1й